Aktivitetet

Aktivitetet e Shoqatës BMS Drita

Shoqata BMS Drita organizon një numër të madhë të aktiviteteve për komunitetin musliman të Ballkanit me qëndrim në Britanin e Madhe.

Aktivitete Javore

Shoqata BMS Drita organizon aktivitete të rregullta javore:

 • Ligjerata Fetare

  Ҫdo të SHTUNË në mbrëmje

 • Mësim të Kur’anit për fëmijë & të rritur

  Ҫdo të SHTUNË gjatë ditës

 • Mësim të Kur’anit për motra

  Ҫdo të MËRKURE gjatë ditës

 • Aktivitete sportive brenda objektit

  Ҫdo të ENJËTE në mbrëmje

 • Ligjerata javore për motra

  Ҫdo të PREMTE në mbrëmje

 • Futboll për fëmijë

  Ҫdo të DIELE gjatë ditës

Mësimi i Kur’anit

Siq u përmend më lart, Mësimi i Kur’anit mbahet qdo të Shtune gjatë ditës për fëmijë & të rritur, dhe qdo të Mërkure gjatë ditës për motra.

Më poshtë e keni linkun ku mund ta bëni download kopjen e abetares për mësimin e Kur’anit pregaditur nga vllau ynë, mësuesi i nderuar Hafëz Amer Meta:

Si informata shtesë, më posht mundeni të bëni download edhe disa dokumente tjera si p.sh. dokumentin e mirëmbajtjes së evidencës rreth leximit të Kur’anit dhe formen e regjistrimit për kursin e Kur’anit:

Aktivitete Tjera

Shoqata BMS Drita organizon edhe aktivitete tjera:

 • Aktivitete gjatë Ramazanit

  Pregadijta e iftareve, mbledhja e vitrave dhe faljen e teravive gjatë muajit Ramazan

 • Mbledhjen e fondeve

  Mbledhjen e fondeve për ndihma të ndryshme humanitare, si dhe për Kurbana dhe shpërndajren e tyre në vendlindje

 • Manifestime të ndryshme

  Manifestime të ndryshme si Festen e Bajramit, Akika, Ahengje, etj

 • Simpoziume dhe Tribuna

  Organizime të simpoziumeve dhe tribunave me tema të ndryshme për vëllezër dhe motra

 • Përdorimin e objektit të shoqatës

  Të ‘Pame’ në rast vdekje në objektin e Shoqates dhe ofrimin e objektit për manifestime të ndryshme

Këto aktivitet nuk do të mundësohen pa pjesëmarrjen dhe ndihmën tuaj fizike dhe financiare.
Të gjithë janë të mirëseardhur të bëhen pjesë e aktiviteteve tona.

Disa foto nga Aktivitetet e Shoqatës