Lamtumir o Mysafir

Ramazan o muaj i bekuar
jemi kenaqur duke te agjeruar
nga frika se ti munde te jesh i fundit,
S`me binte ne mend per uje e as te untit.

Ditet e fundit po arrijne
mysafiri i bekuar per kete viti po shkon
Ai qe vleren ja diti,ne te meditoi.
nga All-llahu i Madherishem sevape perfitoi.

Ne ditet e para kerkuam meshire.
ne mesin e tij falje dhe pendim.
ne ditet e fundit nga zjarri shpetim.
Na e befsh kabull o I Madherishmi im.

Shkoi ky Ramazan
me shprese se tjetrin do e perjetojme.
se shume prej neve sdo kemi rast ta shijojme.
Andaj cdo dite ne maksimum ta shfrytezojme.

O muaj i meshires per njeriun je shpetim.
ketu jemi te gjithe nje pa dallim.
i pasuri te varferin ketu e kujton.
per hir te All-llahut ate e ndihmon.

Pas agjerimit na vjen festa ne islam
eshte feste e madhe e quajtur Bajram.
Per hir te All-llahut njeri tjetrin vizitojme
familjet tona ne i gezojme.

Autore: Zana Sharku

Marr nga http://www.radioislame.com/new/artikulli.php?id=270